online türkiye Spor

Roger Federer Kimdir ?

Roger Federer (d. 8 Ağustos 1981 Basel), İsviçreli tenisçi. Birinci sırada daha önce art arda 237 hafta ve toplamda 302 hafta kalarak bir rekor kırmıştır.

blog image
E

Eren Ateş

1 Oca 1970
1 dk okuma süresi

Roger Federer (d. 8 Ağustos 1981 Basel), İsviçreli tenisçi.

Birinci sırada daha önce art arda 237 hafta ve toplamda 302 hafta kalarak bir rekor kırmıştır.

Federer, emekli ve aktif tenis oyuncuları, önemli tenis çevreleri tarafından gelmiş geçmiş en iyi tenis oyuncusu olarak görülmektedir.

Federer'in 19 Grand Slam şampiyonluğu bulunmaktadır ve erkekler tenis tarihinde bu seviyeye ulaşan ilk tenis oyuncusudur. Tarihte "Kariyer Grand Slam" yapan sekiz oyuncudan biridir. Ocak 2010 itibarıyla art arda 23 Grand Slam yarı finali oynayarak kendisinden önceki rekoru yaklaşık olarak ikiye katlamıştır.

Ama Roland Garros 2010 da çeyrek finalde elendiği için son bulmuştur. Federer 29 Grand Slam finalinde oynayan ilk oyuncudur. 11 kez üst üste Grand Slam finali oynayarak önemli bir rekora daha adını yazdırmıştır.

Federer 2004 Wimbledon itibarıyla art arda 36 Grand Slam çeyrek finali oynamıştır ve bu serisi 2013 Wimbledon 2. Turunda Sergiy Stakhovsky'e yenildiği için son bulmuştur.2012 Amerika Açık'ta 23. kez 1 numaralı seribaşı olarak Pete Sampras'ın rekorunu kırmıştır.

Tenisteki bu başarılarından dolayı, dört kez üst üste Laureus World Sportsman of the Year ödülünü kazanmıştır.Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı beş defa, Wimbledon tenis turnuvasını sekiz defa, Amerika Açık Tenis Turnuvası'nı beş defa, Roland Garros tenis turnuvasını bir defa olmak üzere toplam 19 Grand Slam kazanmıştır.
 

Spor kategorisinden daha fazla yazı

Yorumlar

Yorum yap
0/5
0 yorum

Yorum Yap