Sağlık

Havalar soğudu vitamin deposu meyvelere ilgi arttı

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da havalar soğumaya başlayınca vatandaşlar C vitamini deposu olan meyvelere yöneldi.

blog image
E

Eren Ateş

27 Ağu 2022
2 dk okuma süresi

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da havaların soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşlar, C vitamini yönünden zengin olan meyvelere yöneldi. Pazara giderek soğuk algınlığı ve gribe karşı doğal çözüm yolları arayan vatandaşlar, en çok portakal, mandalina, kivi ve limonu tercih etti.

Şanlıurfa’da görev yapan Doktor Mahmut Demir, Vitamin yönünden zengin meyvelerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunarak, ”Daha çok sağlıklı beslenmemiz, dengeli beslenmemiz için takviye amaçlı vitamin yönünden zengin gıdalardan almayı planlıyorum. Meyvelerden mandalina, portakal alacağım. Bunlar C vitamini yönünden zengin. Bununla birlikte kırmızı ve mor meyvelerde de bol miktarda C vitamini var. Şu an dengeli ve sağlıklı beslenme için kırmızı ve mor meyveleri öneriyorum” dedi.

Pazarda Meyve satan İsmail Önge ise, ”Yaklaşık 5 yıldır Karadeniz kivisi satıyorum. Karadeniz kivisi gribe karşı en etkili C vitaminidir. Karadeniz kivisi ve İran kivisi var. Bunları karıştırmamak gerekiyor. Şu an sattığımız Karadeniz kivisi. Herkese öneririz. Gribe birebir, güzel bir kividir” ifadelerini kullandı.

Sağlık sektöründe çalışan Meliha Acar da, “Her zaman aldığım meyveler ve gerçekten kaliteli. Korona virüs ve gribe karşı insanlarımızın bol bol meyve tüketmeleri gerekiyor. Özellikle C vitamini barındıran meyveler şu an tam mevsimi olduğu için tüketilmelidir. Mandalina, limon, portakal tüketilmelidir. Öksürük için özellikle nar tüketilmelidir. Akciğerleri çok temizliyor. Elma iyi bir vitamindir, her zaman tüketilmesi gerekir, gribe de çok faydalı. Bildiğimiz gibi kış mevsiminde C vitamini sağlık için başlı başına büyük bir etki oluşturuyor” diye konuştu.
Pazarcı esnafı ise narenciye ürünlerinin bu dönemde en çok tercih edilen ürünler olduğunu vurguladı.

 

Yorum Yap

Sağlık kategorisinden daha fazla yazı

Sağlık

Dışişleri Bakanlığı'ndan Macron'a tepki: 'Son derece talihsizdir'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye aleyhindeki sözlerinde tepki göstererek, "Macron'un Cezayir’e yapmakta olduğu ziyaret sırasında diğer bazı ülkelerle birlikte ülkemizi hedef alan beyanlarda bulunması son derece talihsizdir." dedi.

E

Eren Ateş

2022-08-27 16:58:04

2 dk okuma süresi

Sağlık

Koronavirüs sandığı hastalığını öğrenince şoke oldu... Toz yoluyla bulaşıyor, ölümcül olabilir!

40 yaşındaki ABD'li adam koronavirüs sandığı hastalığının bir türlü geçmemesi üzerine gittiği hastanede vadi humması teşhisi aldı. Akciğerine yayılan mantar nedeni ile uzun bir süre tedavi gören ve artık ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalan adam insanları hastalık konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Peki vadi humması hastalığı nedir, nasıl bulaşır? İşte dikkat çeken detaylar...

E

Eren Ateş

2022-08-27 16:45:33

3 dk okuma süresi

Sağlık

Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken müzeler... Hepsinde birbirinden özel eserler bulunuyor | 8 ŞEHİR 15 ADRES

Artık yaz mevsiminin sonuna geldiğimiz şu günlerde deniz, kum ve güneş tatilini bir kenara bırakıp kültür, sanat ve tarihin izinde yola koyulmaya ne dersiniz? Uzmanlarımıza ‘Mutlaka görülmesi gereken müze ve eserler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden güzel 15 müzeyi önerdiler.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:15:24

2 dk okuma süresi

Sağlık

Üç günlük araba kiralayan kadın faturayı görünce dehşete kapıldı! ‘Dünyanın çevresini mi gezdin?’

Kanadalı bir kadın sadece üç günlüğüne kiraladığı arabayı geri vermek istediğinde karşısına çıkan fatura karşısında şok geçirdi. Araç kiralama şirketinin kendisine çıkardığı borç karşısında çaresiz kalan kadın olayı sosyal medyaya taşıyınca olanlar oldu…

E

Eren Ateş

2022-08-27 16:56:24

1 dk okuma süresi

Sağlık

Fenerbahçe'de Jorge Jesus mucizesi! Obradovic gibi...

Portekizli teknik adam kısa süre içinde oynattığı futbol ve camiaya sunduğu zevk veren. hırslı, öz güvenli, sistemli, iddialı ve golcü takım çok beğenildi. Yeni Fenerbahçe geride kalan 9 resmi maçta 24 gol atarken 2.66 gol ortalamasıyla Avrupa ve Süper Lig’e damga vurdu.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:02:08

4 dk okuma süresi

Sağlık

Güney Afrikalılar çok kızdı: Tek başına, ülke ülke bütün dünyayı rencide ediyor

Takvimler 2020 yılını gösteriyordu... İngiliz kraliyet ailesinin yeni gelini Meghan Markle ile "yılların prensi" Harry, kıdemli kraliyet ailesi üyeliğinden ayrılacakları haberiyle dünyayı sarstılar. Sonra gerçekten de önce Kanada'ya sonra ABD'ye taşındılar.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:12:23

2 dk okuma süresi

Sağlık

Bebek erken geldi, Dila Tarkan anne oldu

Geçtiğimiz mart ayında 3 yıllık sevgilisi Dağhan Doğruer'le nikah masasına oturan Dila Tarkan anne oldu.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:14:46

2 dk okuma süresi

Sağlık

Liverpool'dan 9 gollü tarihi galibiyet! Erling Haaland hat-trick yaptı, Manchester City geri döndü

İngiltere Premier Lig'in dördüncü haftasında Liverpool, konuk ettiği Bournemouth'u 9-0 mağlup etti. Premier Lig'in diğer önemli maçında Manchester City, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Crystal Palace'ı 4-2 yendi.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:17:09

1 dk okuma süresi

Sağlık

Avrupa'da fikstür belli oldu! Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor...

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Fenerbahçe ve Trabzonspor ile UEFA Konferans Ligi'nde yarışacak olan Başakşehir ve Sivasspor'un fikstürleri belli oldu.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:18:33

1 dk okuma süresi

Sağlık

Avrupa’da gübre fabrikaları kapanıyor

Artan enerji maliyetleri yüzünden Avrupa’nın önde gelen gübre fabrikaları kapanmaya başladı. Dünyanın en büyük üreticisi Norveçli “Yara” şirketi üretimi yüzde 50 düşürdü. İngiltere’nin en büyüğü “CF Fertilisers” geçici olarak tüm üretimi durdurdu. Polonya’daki diğer iki büyük gübre üreticisi de hafta başında faaliyetlerini durduracaklarını duyurdu.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:21:16

2 dk okuma süresi

Yorumlar

Yorum yap
0/5
0 yorum

Yorum Yap