Turizm

Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken müzeler... Hepsinde birbirinden özel eserler bulunuyor | 8 ŞEHİR 15 ADRES

Artık yaz mevsiminin sonuna geldiğimiz şu günlerde deniz, kum ve güneş tatilini bir kenara bırakıp kültür, sanat ve tarihin izinde yola koyulmaya ne dersiniz? Uzmanlarımıza ‘Mutlaka görülmesi gereken müze ve eserler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden güzel 15 müzeyi önerdiler.

blog image
E

Eren Ateş

27 Ağu 2022
2 dk okuma süresi

İnsanlık tarihine yön veren Anadolu coğrafyası, tarih boyunca onlarca farklı medeniyete ev sahipliği yaptı. Böylesi köklü bir tarihin barındığı topraklarımızda haliyle müzelerimiz oldukça zengin. Her birine adım attığınızda binlerce yıl geriye uzanan büyülü bir yolculuğa çıkmış hissine kapılmak mümkün. Hatta sadece tarih ve sanat eserleri değil önemli isimlerin anılarını ve eserlerini de keşfetme şansına sahibiz.

Ben de deniz, kum ve güneş üçlüsünden çok daha fazlasını hayal edenler için Akdeniz Üniversitesi Tarihi Bölümü’nde görevli Doç. Dr. Erdal Taşbaş, Tarihçi ve Yazar Samet Altıntaş, Seyahat Yazarları Nurgül Büyükkalay ve Erdoğan Gümüş'e ‘Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken müzeler hangileri?’ diye sordum. 8 şehirden birbirinden güzel 15 müzeyi önerdiler. 

1 milyonu aşkın eser ve Kadeş antlaşması: İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ / İSTANBUL

Tarihi 600 yıl öncesine dayanan büyük bir hazineyi barındıran İstanbul Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin ilk müzesi. Ayrıca dünyada Müze binası olarak tasarlanıp bu amaçla kullanılan ender yapılardan biri. Osmanlı döneminden miras kalan koleksiyonunda tarihimizin ve coğrafyamızın zenginliğini görmek mümkün. Müzede imparatorluk topraklarından getirilen eserlerle beraber çeşitli kültürlere ait 1 milyona yakın eser bulunuyor.

 

Yorum Yap

Turizm kategorisinden daha fazla yazı

Turizm

Dışişleri Bakanlığı'ndan Macron'a tepki: 'Son derece talihsizdir'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye aleyhindeki sözlerinde tepki göstererek, "Macron'un Cezayir’e yapmakta olduğu ziyaret sırasında diğer bazı ülkelerle birlikte ülkemizi hedef alan beyanlarda bulunması son derece talihsizdir." dedi.

E

Eren Ateş

2022-08-27 16:58:04

2 dk okuma süresi

Turizm

Koronavirüs sandığı hastalığını öğrenince şoke oldu... Toz yoluyla bulaşıyor, ölümcül olabilir!

40 yaşındaki ABD'li adam koronavirüs sandığı hastalığının bir türlü geçmemesi üzerine gittiği hastanede vadi humması teşhisi aldı. Akciğerine yayılan mantar nedeni ile uzun bir süre tedavi gören ve artık ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalan adam insanları hastalık konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Peki vadi humması hastalığı nedir, nasıl bulaşır? İşte dikkat çeken detaylar...

E

Eren Ateş

2022-08-27 16:45:33

3 dk okuma süresi

Turizm

Üç günlük araba kiralayan kadın faturayı görünce dehşete kapıldı! ‘Dünyanın çevresini mi gezdin?’

Kanadalı bir kadın sadece üç günlüğüne kiraladığı arabayı geri vermek istediğinde karşısına çıkan fatura karşısında şok geçirdi. Araç kiralama şirketinin kendisine çıkardığı borç karşısında çaresiz kalan kadın olayı sosyal medyaya taşıyınca olanlar oldu…

E

Eren Ateş

2022-08-27 16:56:24

1 dk okuma süresi

Turizm

Fenerbahçe'de Jorge Jesus mucizesi! Obradovic gibi...

Portekizli teknik adam kısa süre içinde oynattığı futbol ve camiaya sunduğu zevk veren. hırslı, öz güvenli, sistemli, iddialı ve golcü takım çok beğenildi. Yeni Fenerbahçe geride kalan 9 resmi maçta 24 gol atarken 2.66 gol ortalamasıyla Avrupa ve Süper Lig’e damga vurdu.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:02:08

4 dk okuma süresi

Turizm

Güney Afrikalılar çok kızdı: Tek başına, ülke ülke bütün dünyayı rencide ediyor

Takvimler 2020 yılını gösteriyordu... İngiliz kraliyet ailesinin yeni gelini Meghan Markle ile "yılların prensi" Harry, kıdemli kraliyet ailesi üyeliğinden ayrılacakları haberiyle dünyayı sarstılar. Sonra gerçekten de önce Kanada'ya sonra ABD'ye taşındılar.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:12:23

2 dk okuma süresi

Turizm

Bebek erken geldi, Dila Tarkan anne oldu

Geçtiğimiz mart ayında 3 yıllık sevgilisi Dağhan Doğruer'le nikah masasına oturan Dila Tarkan anne oldu.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:14:46

2 dk okuma süresi

Turizm

Liverpool'dan 9 gollü tarihi galibiyet! Erling Haaland hat-trick yaptı, Manchester City geri döndü

İngiltere Premier Lig'in dördüncü haftasında Liverpool, konuk ettiği Bournemouth'u 9-0 mağlup etti. Premier Lig'in diğer önemli maçında Manchester City, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Crystal Palace'ı 4-2 yendi.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:17:09

1 dk okuma süresi

Turizm

Avrupa'da fikstür belli oldu! Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor...

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Fenerbahçe ve Trabzonspor ile UEFA Konferans Ligi'nde yarışacak olan Başakşehir ve Sivasspor'un fikstürleri belli oldu.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:18:33

1 dk okuma süresi

Turizm

Avrupa’da gübre fabrikaları kapanıyor

Artan enerji maliyetleri yüzünden Avrupa’nın önde gelen gübre fabrikaları kapanmaya başladı. Dünyanın en büyük üreticisi Norveçli “Yara” şirketi üretimi yüzde 50 düşürdü. İngiltere’nin en büyüğü “CF Fertilisers” geçici olarak tüm üretimi durdurdu. Polonya’daki diğer iki büyük gübre üreticisi de hafta başında faaliyetlerini durduracaklarını duyurdu.

E

Eren Ateş

2022-08-27 17:21:16

2 dk okuma süresi

Yorumlar

Yorum yap
0/5
0 yorum

Yorum Yap